Kaukolämmön hinnat ja ehdot

Me Loimuassa tarjoamme sinulle kilpailukykyiset hinnat ja asiantuntevaa palvelua. Katso tältä sivulta kaukolämmön hinnat ja kustannukset.
Maakaasun hinnat löytyvät maakaasu-sivulta.

Kaukolämpö on kustannustehokas kiinteistön lämmitysratkaisu. Aloitusinvestointi on maltillinen ja kiinteistökohtaiseen energiatehokkuuteen panostamalla voi vaikuttaa lopulliseen kaukolämmön hintaan.

Tarjoamme asiakkaillemme monipuolisia hinnoittelutuotteita, joista voit valita itsellesi ja kiinteistösi kannalta sopivimman vaihtoehdon.

Kaukolämpö hinta, liittymismaksu ja liittymisehdot

Kaukolämmön liittymismaksu on meillä alkaen 4000€ (+ alv 24%). Kaukolämpöön liittymisen hintaan vaikuttaa kiinteistön etäisyys kaukolämpöverkkoon, liittymän rakentamiskustannukset sekä kiinteistön koko. Kaukolämmön hinta siis vaihtelee kokonaiskustannuksiltaan asiakkaan mukaan.

Liittymismaksulla rakennamme kiinteistöönne kaukolämmön liittymisjohdon ja mittauskeskuksen, toimitusrajana on kaukolämmön mittauskeskus. Liittymisjohto ja lämmön mittauskeskus ovat Loimua Oy:n omistuksessa ja kunnossapidossa.

Asiakkaan hankittavaksi jää ainoastaan kaukolämmön lämmönjakokeskus. Pyrimme aina rakentamaan kaukolämpöliittymät joustavasti asiakkaan tarpeiden mukaan, asiakkaan kanssa sovittavan aikataulun ja reitin mukaisesti.

Esimerkkihinnat liittymisestä

Edellä esitetyt liittymismaksut ovat arvioituja hintoja. Liittymismaksuun vaikuttaa kiinteistön etäisyys kaukolämpöverkkoon, liittymän rakentamiskustannukset sekä kiinteistön koko.

Ole meihin yhteydessä niin laskemme liittymän tarjoushinnan.

Kaukolämpö hintalaskuri

Kaukolämpö hintalaskuri auttaa vertailemaan helpommin, miten lämmityksen vuosikustannukset eroavat eri tuotteilla. Kanta-, Jousto- ja Kantaekolämmön kustannusarviot lasketaan arvioidun tai toteutuneen lämmönkulutuksen sekä laskutustehon pohjalta. Hintalaskurin hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Syöttämällä nämä tiedot laskuri näyttää sinulle arvioidut lämmityksen vuosikustannukset.

euroa (sis. alv)
kW
MWh

0/vuosi

Kantalämpö

Oletustuote, jossa hinnoittelu koostuu perusmaksusta ja energiamaksusta.

0/vuosi

Joustolämpö

Energian käytön mukaisesti joustava hinnoittelu, jossa on Kantalämpöön verrattuna alennettu perusmaksu ja korotettu energiamaksu.

0/vuosi

Kanta Eko

Tuotteen käyttäjänä saat CO2-vapaata lämpöä, joka on tuotettu 100 % uusiutuvilla energialähteillä. Kantalämmöstä tuttu hinnoittelurakenne, jonka lisäksi korotettu energiamaksu 0,99 €/MWh.

0/vuosi

Simppelilämpö

Säästeliään energiankäyttäjän hinnoittelu, jossa maksetaan vain kulutukseen perustuvaa energiamaksua. Korotettu energian hinta, mutta ei perusmaksua.

Hintalaskurin tiedot 1.7.2024 voimaan tulevan hinnaston mukaiset.

Mistä kaukolämmön hinta muodostuu?

Kaukolämmön hintaan vaikuttaa seuraavat asiat:

  • lämmityksen tehoon perustuva perusmaksu
  • energiamaksu
  • loka–maaliskuussa huomioitavasta paluuveden lämpötila (suuremmat lämmittäjät yli 16kW)
  • arvonlisävero

Kaukolämmön energiamaksu – energian hinta

Kaukolämmön energiamaksu laskutetaan käytetyn lämpöenergiamäärän mukaan. Energiamaksun yksikkö on €/MWh. Energiamaksun hinta vaihtelee verkkoalueittain, lisää tietoa löydät alla olevista hinnastoistamme.

Mistä perusmaksu muodostuu?

1.7.2024 lähtien perusmaksu uudistuu.

Aiemmin sopimusvesivirtaan pohjautunut perusmaksumme muuttuu lämmityksen tehon tarpeeseen eli ns. laskutustehoon perustuvaksi. Laskutusteho määritetään käyttöönottovaiheessa 1.10.2023–31.3.2024 välisellä ajalla mitatun suurimman vuorokauden keskitehon perusteella. Kiinteistönne lämmityksen tehon tarve perustuu todelliseen kulutustietoon. Maksatte vain tehosta, jota lämmitykseen tarvitsette.

Isommilla lämmittäjillä (yli 16kW) kaukolämmön kokonaishintaan vaikuttaa lisäksi loka-maaliskuussa huomioitava paluuveden lämpötila. Paluuveden lämpötila (vastaava kuin aiemmin käytetty jäähtyvyysarvo) kertoo laitteistonne toimivuudesta. Laitteiston toimivuuteen on syytä kiinnittää erityistä huomiota, jos paluuvesi ylittää lämmityskaudella 46 °C. Lue lisää: www.loimua.fi/paluuvesi

Perusmaksulla katetaan lämmityksen toimivuuden ja huolettomuuden kannalta merkittäviä palveluita, kuten jatkuva valvonta sekä ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä toimiva vikapäivystys. Huollamme, korjaamme ja uusimme lämmön jakeluverkostoa ja tuotantolaitoksia säännöllisesti, jotta voimme varmistaa asiakkaillemme häiriöttömän toimituksen.

Kaukolämmön hinnastot

Kaukolämmön palveluhinnasto ja sopimusehdot

Energiatehokkuuslain mukaiset tiedot käyttämistämme energialähteistä ja päästöistä verkkokohtaisesti (EU:n päästökaupan piirissä olevat verkot) löydät täältä: http://www.loimua.fi/energiatehokkuustiedot Sivulla on tietoa myös polttoaineveroista.

Oriveden Aluelämpö Oy