Äiti ja vauva makaavat sängyllä.

Kaukolämpö on huoleton ja toimintavarma lämmitysratkaisu

Toimintavarma ja vaivaton kaukolämpö on kehitetty kylmän ilmastomme vaativiin olosuhteisiin. Kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto. Kaukolämmönjakelu on kustannustehokasta ja joustavaa, mikä mahdollistaa monipuolisen, modernin ja ympäristön kannalta kestävän tuotannon. Loimuan kaukolämpö tuotetaan aina paikallisesti, lähellä kotiasi tai yritystäsi.

Kaukolämmön edut

Toimintavarmuus

Kaukolämmön tuotantoa ja jakelua valvotaan ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä ja mahdolliset häiriöt korjataan nopeasti.

Elinkaarikustannukset

Kaukolämmön investointikustannukset ovat maltilliset ja kaukolämpö on elinkaarikustannuksiltaan kilpailukykyinen.

Joustavuus

Kaukolämpöä voidaan tuottaa lukuisilla eri tavoilla. Kiinteistön lämmitystarpeen muuttuessa kaukolämpö skaalautuu edullisesti ja joustavasti.

Ekologisuus

Kaukolämpö on lähilämpöä. Tuotamme kaukolämmön lähellä kotiasi tai kiinteitöäsi kotimaisella bioenergialla ja yhä enemmän hukkalämmöllä.

Alhaiset ylläpitokustannukset

Kaukolämmön huolto- ja ylläpitokustannukset ovat alhaiset ja laitteet (esimerkiksi lämmönvaihdin) vievät vähän tilaa, koska polttoainevarastoja, lämpökattiloita ja savupiippuja ei tarvita

Kattava valikoima lisäpalveluita

Monet lisäpalvelut, jotka auttavat kaukolämpölaitteiston toiminnan seuraamisessa, lämmityksen valvonnassa ja laitteiston uusinnassa

Tavoitteenamme on 100 % hiilineutraali kaukolämpö vuonna 2030. Loimuan kaukolämpö tehdään jo nyt lähes 90%:sesti uusiutuvilla, puupohjaisilla polttoaineilla. Käytämme kaukolämmön tuotannossamme yhä enemmän myös teollisuuden prosesseissa syntyvää hukkalämpöä.Kaukolämpö uudis- ja korjausrakentajille

Autamme rakennusten suunnitteluvaiheessa antamalla luotettavaa tietoa rakennuksen lämmitystavan valintaan. Autamme rakennuksen elinkaarikustannusten laskemisessa.

Meiltä saatte myös avun rakennusten energiatehokkuuden huomioimiseen. Tarjoamme joustavia ratkaisuja haluttuun energialuokkaan pääsemiseksi. Kaukolämpöön voidaan yhdistää hybridiratkaisuissa esim. aurinkopaneeleja tai lämpöpumppuja. Apuna rakennuksen energiankäytön seurantaan ja optimointiin tarjoamme Valvomo-palvelua.

Loimuan kaukolämpö on lähes hiilineutraalia lämpöä. Tuotantomme nojautuu kotimaiseen uusiutuvaan bioenergiaan ja hukkalämpöjen hyödyntämiseen. Kiinteistön lämmitystarpeen muuttuessa kaukolämpö skaalautuu edullisesti ja joustavasti.

Kaukolämmön hinnoittelutuotteet

Kaukolämpö on kustannustehokas kiinteistön lämmitysratkaisu. Aloitusinvestointi on maltillinen ja kiinteistökohtaiseen energiatehokkuuteen panostamalla voi vaikuttaa lopulliseen kaukolämmön hintaan.

Tarjoamme asiakkaillemme monipuolisia hinnoittelutuotteita, joista voit valita itsellesi ja kiinteistösi kannalta sopivimman vaihtoehdon:

Kantalämpö on tuttu kaukolämpötuote, joka on oletuksena voimassa kaikilla asiakkaillamme.

 • Ennestään tuttu hinnoittelurakenne, joka soveltuu kaikille asiakastyypeille
 • Sopimusvesivirtaan perustuva perusmaksu
 • Kaukolämmön kulutukseen perustuva energiamaksu

Joustolämpö on energiatietoisen lämmittäjän valinta. Siinä kokonaishinta joustaa entistä vahvemmin oman kulutuksesi mukaan.

 • Kantalämpöä 30-35 % alhaisempi perusmaksu
 • kun laskutusteho on 0–15 kW, niin Kantalämpöä 30 % alhaisempi perusmaksu
 • kun laskutusteho on yli 16 kW, niin Kantalämpöä 35 % alhaisempi perusmaksu
 • 15 prosentilla korotettu energian hinta verrattuna Kantalämpöön

Kanta Eko on kaukolämpötuote sinulle, joka haluat kantaa kortesi kekoon puhtaamman ympäristön puolesta. Tuotteen käyttäjänä saat CO2-neutraalia lämpöä.

 • Saat alkuperätakuun, että lämpösi on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä. Loimuan Kanta Eko on varmennettu uusiutuvan lämmön alkuperätakuilla energian alkuperätakuulain (1050/2021) mukaisesti .
 • Kantalämmöstä tuttu hinnoittelurakenne, jonka lisäksi korotettu energiamaksu 0,99 €/MWh

Simppelilämpö on sinulle, joka käytät lämpöä hyvin säästeliäästi ja haluat nähdä sen selkeästi lämpölaskullasi.

 • Maksat vain kaukolämmön kulutukseen perustuvaa energiamaksua
 • Korotettu energian hinta verrattuna Kantalämpöön
 • Ei perusmaksua
 • Saatavilla, kun kaukolämpö on kiinteistön päälämmitysmuoto.
 • Energiamaksu on 140,18 €/MWh (sis. alv 24%)

Kaukolämpö hintalaskuri

Kaukolämpö hintalaskuri auttaa vertailemaan helpommin, miten lämmityksen vuosikustannukset eroavat eri tuotteilla. Kanta-, Jousto- ja Kantaekolämmön kustannusarviot lasketaan arvioidun tai toteutuneen lämmönkulutuksen sekä sopimusvesivirran pohjalta. Hintalaskurin hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Syöttämällä nämä tiedot laskuri näyttää sinulle arvioidut lämmityksen vuosikustannukset ja energian hinnan.

euroa (sis. alv)
kW
MWh

0/vuosi

Kantalämpö

Oletustuote, jossa hinnoittelu koostuu perusmaksusta ja energiamaksusta.

0/vuosi

Joustolämpö

Energian käytön mukaisesti joustava hinnoittelu, jossa on Kantalämpöön verrattuna alennettu perusmaksu ja korotettu energiamaksu.

0/vuosi

Kanta Eko

Tuotteen käyttäjänä saat CO2-vapaata lämpöä, joka on tuotettu 100 % uusiutuvilla energialähteillä. Kantalämmöstä tuttu hinnoittelurakenne, jonka lisäksi korotettu energiamaksu 0,99 €/MWh.

0/vuosi

Simppelilämpö

Säästeliään energiankäyttäjän hinnoittelu, jossa maksetaan vain kulutukseen perustuvaa energiamaksua. Korotettu energian hinta, mutta ei perusmaksua.

Liittyminen kaukolämpöön

Näin liität kiinteistösi kaukolämpöön

• Päätös lämmitysjärjestelmästä on helppo tehdä, sillä kaikki järkisyyt puoltavat kaukolämpöä. Pyydä meiltä tarjous ja lisätietoa kaukolämmöstä.

• Voit tehdä lämpösopimuksen kanssamme, kun kiinteistösi sijaitsee kaukolämpöverkostomme läheisyydessä.

• Rakennamme liittymän tekemällä lämpöjohtoa varten kaivannon kaukolämpöverkostosta kiinteistöön ja viemällä lämpöputken sisään rakennukseen.

Esimerkkihinnat liittymisestä eri kokoisiin kiinteistöihin:

Edellä esitetyt liittymismaksut ovat arvioituja hintoja. Ole meihin yhteydessä niin laskemme liittymän tarjoushinnan.

Oletko kiinnostunut kaukolämmöstä kiinteistöönne? Me autamme.