Poika katselee taivasta huppu päässä.

Varma ja turvallinen maa- ja biokaasu

Maakaasulämmitys on vaivaton ja toimintavarma lämmitystapa erilaisille kiinteistöille. Kaasun jakeluverkko ei ole altis toimituskatkoille – kaasua toimitetaan joustavasti silloin, kun sitä tarvitaan. Ammattimaisen osto- ja myyntiprosessimme sekä suuren hankintavolyymimme ansiosta asiakkaamme nauttivat erittäin kilpailukykyisistä hinnoista.

Yksityisasiakkaille myymme maakaasua vain jakeluverkkomme alueella (Kanta-Häme, Toijala).

Maakaasun täydellisen, puhtaan palamisen ansiosta kattila pysyy puhtaana, hyötysuhde on korkea ja laitteiden huoltotarve hyvin vähäinen. Maakaasu ei sisällä juuri lainkaan rikkiä eikä lainkaan pölyä eikä raskasmetalleja. Poltettaessa maakaasusta syntyy hiilidioksidia ja vesihöyryä sekä typenoksideja. Myrkytön maakaasu on hajustettu, joten erittäin harvinaisissa vuototapauksissa tilanne huomataan ennen mahdollisen vaaran syntymistä ja maakaasu haihtuu ilmaan eikä siitä aiheudu ympäristöriskiä.

Miksi valita Loimuan maalämpöratkaisu?

Loimua on paras kumppanisi, koska

  • tunnemme asiakkaamme
  • olemme luotettava, paikallinen toimija
  • olemme kustannustehokas ja tarjoamme monipuolisia hinnoitteluratkaisuja
  • optimoimme kustannuksia asiakkaidemme tarpeisiin

Maakaasumarkkina avautui 2020

Maakaasumarkkina avautui kilpailulle vuoden 2020 alussa, kun Suomen ja Viron välinen kaikkiaan 151 kilometriä pitkä Balticconnector-putkiyhteys otettiin käyttöön. Nykyään maakaasun käyttäjät voivat vapaasti kilpailuttaa maakaasuenergian oston, kun heillä on käytössä etäluettava mittari. Kaasun jakelu säilyy ennallaan jakeluyhtiöiden kautta. Me Loimuassa toimimme aktiivisesti kaasumarkkinoilla, ostamme ja myymme kaasua vuoden jokaisena päivänä.

Maakaasu turvallisesti standardien mukaisella laitteistolla

Maakaasulämmitysjärjestelmä vaatii rinnalleen vain vesikiertoisen patteri- tai lämmitysjärjestelmäverkoston, lämmityskattilan, kaasupolttimen sekä etäluettavan mittarin. Suomessa on maakaasun  turvallisuuteen kiinnitetty erityishuomiota koko sen pitkän käyttöhistorian ajan. Maakaasun turvallisen käytön varmistavat standardien mukaiset käyttö- ja valvontalaitteet. Maakaasualan työt ovat luvanvaraisia ja tehtäviä hoitaville henkilöille on asetettu tiukat pätevyysvaatimukset.

Maakaasun hinta

Maakaasun kokonaishinta muodostuu siirtohinnasta ja energian myyntihinnasta samaan tapaan kuin sähkönkin hinta.

Maakaasun hinta muodostuu seuraavista elementeistä:

  • siirron perusmaksu, joka riippuu tilaustehosta, €/kk
  • siirron muuttuva osa, €/MWh
  • energiavero, €/MWh
  • energiamaksu, €/MWh

Mikä on siirtomaksu?

Siirtomaksulla katetaan monia toimivuuden ja huolettomuuden kannalta merkittäviä palveluita, kuten jatkuva valvonta sekä ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä toimiva vikapäivystys. Maksuilla varmistetaan myös tekniikan toimivuus.

Maakaasuhinnastot ovat voimassa Hämeenlinnassa, Hattulassa, Janakkalassa, Iittalassa ja Toijalassa. Tutustu tarkemmin ehtoihin ja hinnastoihimme alla.

Maakaasuhinnastot

Oletko kiinnostunut maakaasusta kiinteistöönne? Me autamme.