perhe tutkii puhelinta

Tietoa rakennuttajille

Asumismukavuuden ja sujuvan arjen kannalta on oleellista, että lämpöä ja lämmintä käyttövettä kotona riittää. Siksi kotimainen kaukolämpö onkin huoleton ja toimintavarma lämmitysmuoto uuteen kotiin ja kiinteistöön.

Uudisrakentajan kotona kaukolämpö näkyy myös tilankäytössä, kun lämminvesivaraaja tai polttoainevarasto eivät nipistä neliöitä asuintilasta. Energiahinnaltaan kilpailukyisen kaukolämmön alkuinvestointi on edullinen. Kaukolämpö ei vaadi suuria laiteinvestointeja ja laitteistojen käyttöikä on pitkä. Loimuan palveluun kuuluvat myös maksuttomat laitteiston kuntokatselmukset, kun niiden aika koittaa.

Kaukolämpöön liittyminen

Kaukolämmön liittymismaksua vastaan rakennamme liittymisjohdon kiinteistönne lämmönjakohuoneeseen ja asennamme sinne kaukolämmön mittauskeskuksen. Kaukolämpöliittymän toimitusrajana on kaukolämmön mittauskeskus. Liittymisjohto ja lämmön mittauskeskus ovat Loimua Oy:n omistuksessa ja kunnossapidossa. Toimitukseemme kuuluvat kaukolämmön johtokanavan maanrakennustyöt.

Rakentajille toimitamme liittymisjohdon nousukulman, jonka asiakas asentaa antamiemme ohjeiden mukaisesti paikoilleen kaukolämmön sisääntulopaikkaan perustustöiden yhteydessä. Rakennamme kaukolämmön liittymisjohdon myöhemmin ja liitämme sen nousukulmaelementtiin. Rakennamme kiinteistön lämmönjakohuoneeseen kaukolämmön mittauskeskuksen, asennamme lämpöenergiamittarin ja kytkemme sen etäluentaan ennen lämmön toimituksen aloittamista.

Kaukolämpö ja asiakkaan hankinnat

Kaukolämpö soveltuu lämmönlähteeksi kaikkiin vesikiertoisiin lämmitysjärjestelmiin. Kun valitsette lämmitysmuodoksi kaukolämmön, huolehtikaa seuraavista kiinteistöönne liittyvistä asioista:

  • Kiinteistön lämmönjakokeskuksen hankinta asennuksineen ja sen liittäminen sähkö- ja putkiverkostoihin.
  • Sähkön syötön järjestäminen omalla ryhmäjohdolla sähköpääkeskuksen sinetöitävältä varokekotelolta energiamittarille.
  • Mittauslaitteidemme huoltotarkastuksia varten tarvitsemme sisäänpääsyn lämmönjakohuoneeseen, joko erillisellä avainsäilöllä tai muulla erikseen sovittavalla tavalla

Näin liität kiinteistösi kaukolämpöön

  • Rakennamme liittymän tekemällä lämpöjohtoa varten kaivannon kaukolämpöverkostosta kiinteistöön ja viemällä lämpöputken sisään rakennukseen.
  • Kun valitsemasi LVI-urakoitsija on asentanut kaukolämpöjärjestelmän, varmistamme käyttöönottotarkastuksella, että kaukolämpölaitteet on asennettu oikein ja ne ovat turvallisia käyttää.
  • Lämmön toimitus alkaa heti, kun käyttöönottotarkastus on hyväksytysti pidetty ja olemme asentaneet kiinteistöön lämpöenergiamittarin.
  • Kun asennusten viimeistelyt on tehty, urakoitsijasi tilaa meiltä maksuttoman lopputarkastuksen. 

Oletko rakentamassa, ota yhteyttä asiantuntijoihimme: