Miehet keskustelevat toimistossa tablet kädessä.

Hyvä energiaremontti lähtee suunnittelusta

Energiaremontti on mahdollisuus päivittää kiinteistön lämmitystä energiatehokkaammaksi, ja edistää kiinteistön käytön ja asumiskustannusten edullisuutta. Samalla varmistetaan, että lämmitys toimii vaivattomasti ja luotettavasti, ei vain tulevat viisi vuotta, vaan tulevat 20 vuotta. Energiaremontin yhteydessä voidaan myös parantaa asumismukavuutta, tai pahimmillaan jopa huonontaa sitä, jos remontin tuloksena lämmityksen toiminta on epävarmempaa ja laitteiden käyttö monimutkaisempaa.

Energiaremontti, energian säästö ja erilaiset energiaratkaisut

Mitä kannattaa huomioida lämmityksen energiaremonttia suunniteltaessa ja kuinka suunnitellaan kustannustehokas energiaremontti? Nämä asiat askarruttavat myös meidän asiakkaitamme ja päätimme tehdä yhteenvedon asioista, jotka kokemuksiemme mukaan on hyvä huomioida.

 • Selvitä lähtötilanne ja tarpeet. Mikä on kiinteistön nykytila sekä omistajien ja käyttäjien tavoitteet? Pyydä meiltä maksuton lämpökatselmus, jossa saat arvion kiinteistösi lämmityksen nykytilanteesta ja kaukolämpölaitteiden kunnosta sekä korjausten tai uusinnan tarpeista. Energiaremontti aurinkoenergiaa lämmityksessä hyödyntäen on yksi moderni vaihtoehto. 
 • Kartoita hyvin eri ratkaisujen kustannukset ja toimivuus, jos suunnitelmissa on tehdä muutoksia nykyisiin järjestelmiin.
  Investointikustannukset ja muutokset. Selvitä kaikki eri vaihtoehdoissa tarvittavat investoinnit ja muutokset kiinteistöön ammattilaisten avulla. Näin saat selville myös piilokustannukset, jotka muuten voivat yllättää hankkeen toteutuksen aikana tai käyttövaiheessa.
  Energia- ja käyttökustannukset. Selvitä kaikki eri lämmitysratkaisuista aiheutuvat kustannukset osaavan ammattilaisen avulla, huomioi realistisesti arvioidut kokonaishyötysuhteet sekä mahdolliset lisämaksut mm. sähkönkulutukseen liittyen.
  Lämmityksen vaivattomuus ja luotettavuus sekä tarvittavat huollot ja uusinnat. Kuinka laitteisto toimii luotettavasti ja suunnitellusti pitkällä aikavälillä, minkälaista seurantaa ja huoltoa se vaatii? Nämä vaikuttavat merkittävästi lämmitystapojen kustannuksiin ja siihen, kuinka tyytyväisiä asukkaat ja käyttäjät ovat.
 • Vertaile eri vaihtoehtoja. Arvioi edellä mainitut asiat ja pyri ottamaan huomioon tulevaisuuden epävarmuudet ja riskit, mm. järjestelmien toiminta (hyötysuhteet) ja energian hintakehitys.
 • Suosi luotettavia kumppaneita hankkeen toteutuksessa. Tällaiset ovat toimineet alalla pitkään ja pystyvät vastaamaan järjestelmän laadukkaasta toteutuksesta ja toiminnasta sekä luvatuista hyödyistä koko lämmitysjärjestelmän elinkaaren ajan.
 • Hyödynnä ulkopuolista konsulttia/suunnittelijaa, etenkin jos hanke on laaja ja kallis. Hyvä suunnittelu maksaa itsensä takaisin, kun valitaan oikea ratkaisu ja sen toteutus ja käyttö toimii oikein ja suunnitellusti.

Edellä mainitut asiat ovat kokemustemme mukaan keskeisiä onnistuneelle energiaremontille. Tulemme myöhemmin kertomaan blogissamme tarkemmin eri ratkaisujen kustannusten ja toiminnan vertailusta.

Lue millainen on hyvä energiaremontti – osa 2

Onko jotain mikä askarruttaa juuri Teitä lämmitysasioihin liittyen? Onko energian säästö mahdollista kohteessasi? Aurinkoenergia kaukolämmön rinnalle? Jättäkää yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä.