Käsin muodostettu sydän, josta paistaa auringonsäde.

Varaudu lämmityskauden alkuun tarkastamalla kaukolämpölaitteistosi

Kaukolämpölaitteet tarvitsevat hyvin vähän huoltoa. Ennen kuin lämmityskausi alkaa on hyvä käydä tarkistamassa, että laitteet toimivat odotetusti, jotta kerrostalon tai omakotitalon lämmitys toimii odotetusti. Muutama toimenpide riittää.

Näin tarkistat kaukolämpölaitteiston toimivuuden lämmityskauden alussa

  • Tarkista, että kaukolämpölaitteistoissa ja putkistoissa ei ole mitään vesivuotoja. Vesivuodon syy pitää selvittää heti ja korjata. Testatkaa lämmityksen säätöautomatiikka ja tarkistakaa asuin- ja toimitilojen lämpötilat (suositus +19–22°C). Kannattaa tarkistaa myös lämmitysverkoston menoveden lämpötila ja käyttöveden säädöt, sillä moitteettomasti toimivat ja oikein säädetyt laitteet säästävät energiaa ja euroja. Lämpimän käyttöveden lämpötilan tulisi olla hieman yli 55 astetta.
  • Tarkista myös lämmitysverkoston paine, jonka voit tarkastaa lämmönjakolaitteesta löytyvän painemittarin avulla. Omakotitaloissa normaali lämmitysverkon paine on 0,5-1,0 bar.
  • Kesäkauden jälkeen on syytä tarkistaa, että lämmitysverkon pumppu on lähtenyt pyörimään eikä siitä kuulu ylimääräisiä ääniä.
  • Jos lämmönjakolaitteiston ikä on 15-20 vuotta, on hyvä harkita myös maksutonta lämpökatselmusta. Katselmuksesta on hyötyä, jos lämmitys ei toimi kunnolla tai raportin jäähtyvyysarvo on huonon­tunut.

Kun kaukolämpölaitteiston huolto tai uusiminen on ajankohtaista, ole meihin yhteydessä!

Alla olevista painikkeista pääset katsomaan Energiateollisuuden julkaisemat vinkkivideot lämmityskauden alun toimenpiteistä.

Jos kaukolämpölaitteiston uusiminen on tulossa ajankohtaiseksi, ota yhteyttä tai lue aiheesta lisää sivuillamme.