Höyryävä kuppi käsissä.

Talven mahdollisten sähkökatkojen vaikutus lämmitykseen

Talven mahdollisten alueellisten sähkökatkojen vaikutukset kaukolämmitettyihin kiinteistöihin ovat pieniä. Suunnitelman mukaan alueellisten sähkökatkojen kesto on pisimmillään kaksi tuntia. Tässä ajassa huonelämpötila ei kuitenkaan ehdi pakkasellakaan huomattavasti viilenemään.

Sähkökatkon aikana kaukolämmitetyn talon lämmitys loppuu, koska lämmön kierto rakennuksessa perustuu sähköllä toimivaan pumppuun. Sähkökatko katkaisee myös ilmastoinnin, jolloin lämpö säilyy myös paremmin. Katkon jälkeen lämmitys alkaa toimimaan normaalisti talon kiertovesipumpun alkaessa toimimaan.

Vesihanasta tulee edelleen vettä, mutta lämmintä vettä tai suihkua ei suositella käytettävän sähkökatkon aikana. Tämä johtuu riskistä, joka liittyy mahdollisen lämpimän käyttöveden poikkeuksellisen kuumaan lämpötilaan. Myös välittömästi sähkökatkon jälkeen tulee olla varovainen lämpimän käyttöveden käytön kanssa, koska käyttövesi voi olla tavallista lämpimämpää.

Sähkökatkon jälkeen on hyvä tarkistaa, että rakennuksen lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteet ovat palautuneet normaaliin toimintaan.

Huomioithan, että sähkökatkot voivat koskea myös lämmöntuotantoamme. Tällöin lämmönjakelu keskeytyy, vaikka sähköt olisivatkin kiinteistössänne päällä. Näissä tuotantolaitostemme sähkökatkotilanteissa pyrimme viestimään keskeytyksestä ja sen pituudesta nettisivuillamme www.elenia.st.generax.io/vikapalvelu