Pingviini ❤ Loimuan hiilineutraali lämpö

Kaukolämmön asiakkaamme voivat hankkia täysin uusiutuvilla polttoaineilla tuotettua, 100 % :sesti hiilineutraalia lämpöä. Tämän lämpötuotteemme nimi on Kanta Eko. Tuotteen valinnut asiakas saa alkuperätakuun täysin uusiutuvilla tuotetusta lämmöstä.

Kanta Ekon suosio on kasvanut viime vuosina ja uusin hiilineutraalin lämmön valinnut yritys on Froneri Finlandin jäätelötehdas Turengissa, jossa valmistuu mm. kaikkien herkkusuiden hyvin tuntemat jäätelöt kuten Pingviini, Aino, Classic ja Puffet.  Turengin jäätelötehdas on yksi Suomen suurimmista ja se on perustettu jo 1960-luvulla. Tehtaalla työskentelee vakituisesti noin 100 henkilöä ja kuumimpana sesonkina kaksinkertainen määrä. Suomalaiset ovat jäätelökansaa ja jokainen suomalainen syö jäätelöä keskimäärin 12L vuodessa. 

Kaikille maistuvat jäätelöherkut halutaan valmistaa vastuullisesti ja ympäristö huomioon ottaen. ”Turengin jäätelötehtaalla on jo pitkään ollut tavoitteena vähentää energian kulutusta ja pienentää hiilijalanjälkeä. Vuosien saatossa olemme siirtyneet käyttämään niin biokaasua kuin tuulisähköäkin. Siirtymällä vastuullisesti tuotettuihin energialähteisiin, olemme pystyneet vähentämään 2 834 000 kg CO2-päästöjä viimeisen viiden vuoden aikana.”, kertoo Froneri Finlandilta projektipäällikkö Jarkko Hulkkonen.

Turengin jäätelötehdas on lämmennyt jo vuosia Loimuan kaukolämmöllä. Tehtaan käyttämä lämpötuote päivitettiin Kanta Ekoksi vastaamaan yrityksen vastuullisuustavoitteita. ”Vastuullisuusohjelmamme mukaisesti oli järkevää siirtyä käyttämään Loimuan tarjoamaa ympäristöystävällistä ja hiilineutraalia kaukolämpöä Kanta Ekoa. Kanta Eko kaukolämmöllä arvioimme pienentävämme CO2-päästöjä entisestään 60 000 kg vuoden 2022 loppuun mennessä.”, jatkaa Hulkkonen.


Kiinnostuitko Kanta Eko -lämpötuotteesta? Ota yhteyttä asiakkuusasiantuntijaamme Sini Tammiseen, sini.tamminen@elenia.st.generax.io tai 040 593 0101