Pakkoliitto, järkisuhde vai energiakumppanuus?

Alkuun visailukysymys: Missä otettiin käyttöön maailman ensimmäinen kaupallinen, lämmitystä palveluna tarjoava aluelämpöjärjestelmä 1870-luvun lopulla? Vastaus ei ehkä yllätä. Vaikka kaupunkien lämmitysinfrastruktuuri tunnetaan erityisen hyvin Pohjoismassa, on tämäkin keksintö otettu kaupalliseen käyttöön missäpä muuallakaan kuin Yhdysvalloissa.  Lontooseen kyllä tiettävästi suunniteltiin aluelämpöverkkoa jo 1622, mutta maailman ensimmäinen lämmityspalveluyhtiö, Holly Steam Combination Company Ltd, aloitti toimintansa New Yorkissa 1870 luvulla. Sieltä konsepti on sitten levinnyt ympäri maailman.

1870-luvulta nykyhetkeen on pitkä aika ja moni asia on nykyään radikaalisti toisin.  Asiakkaiden toiveet ja tarpeet lämmityksen suhteen ovat mitä todennäköisimmin olleet kuitenkin jo tuolloin samansuuntaisia kuin nykyäänkin. Kiinteistöön halutaan lämmitysjärjestelmän, joka on:

  • toimintavarma
  • ympäristöystävällinen
  • elinkaarikustannuksiltaan edullinen

Vuosikymmenien saatossa eri energiamuotojen hinnat ovat vaihdelleet, käsitys ympäristöystävällisyydestä muuttunut ja vaatimukset toimintavarmuuden suhteen kasvaneet. Taustalla lämpöyhtiöt ovat hiljaisuudessa kehittäneet toimintaansa muuttuneiden tarpeiden mukaisesti.  Niiden rooli luotettavana, lämmityspalvelun tarjoajana on pysynyt.

Kiinteistöjen energiaratkaisut, ja siten myös asiakassuhteet, ovat tyypillisesti varsin pitkäaikaisia. Joskus suhde lämpöyhtiöön on voinut tuntua pakkoliitolta, kun muita vaihtoehtoja ei ole ollut oikein edes tarjolla.

Useimmiten suhde lienee kuitenkin ollut järkiliitto. Arki on sujunut, erilaiset ongelmat on hoidettu ja muutoksiin on reagoitu, mutta intohimo ei varsinaisesti ole leiskunut ja kommunikaatiokin ollut varsin vähäistä. Enimmäkseen elo on ollut tasaisen tylsää, silloin tällöin suhde on kuitenkin arveluttanut ja luottamus yhteiseen tulevaisuuteen ollut koetuksella.

Energiakumppanuus tavoitteenamme

Me Loimualla katsomme tulevaisuuteen ja olemme ottaneet tavoitteeksemme kasvaa asiakkaidemme kumppaniksi ja kokonaisratkaisujen tuottajaksi.

Tulevaisuuden lämmityspalvelu on nimittäin paljon muuta kuin lämpimän veden toimittamista. Se on lämmitys- ja jäähdytyspalvelua, jossa yhdessä asiakkaidemme kanssa haemme kuhunkin tarpeeseen sopivimmat ratkaisut. Se on resurssiviisautta, jossa erilaisia hukkalämpöjä otetaan talteen ja siirretään lämpöverkoston kautta sinne, missä lämmölle on tarvetta. Se on hiilineutraalia lämmöntuotantoa ja uusimpien teknologioiden hyödyntämistä. Joko keskitetysti tai hajautetusti, asiakkaalle räätälöitynä.

Meille kumppanuus tarkoittaa arvojemme mukaisesti yhteistyötä asiakkaan kanssa, ihmiseltä ihmiselle.  Se tarkoittaa yhdessä kehittämistä, uusien toimintamallien ja palveluiden kokeilua uteliaasti uudistuen. Se on sitoutumista siihen, että kannamme vastuumme ratkaisujen toimivuudesta ja pidämme sen minkä lupaamme.

Luotettava kumppani pitää huolen siitä, että kiinteistösi lämmitys hoituu palveluna aina ammattimaisesti, toimintavarmasti, ympäristöystävällisesti ja elinkaarikustannuksiltaan kilpailukykyisesti.  Loimuan ratkaisun kanssa et jää yksin. Me Loimuassa lupaamme lujaa luotettavuutta.