Ojoistenkatu 1 uusi kaukolämpölaitteiston: ”Kaukolämpö on varma ja taloudellinen vaihtoehto”

Osoitteessa Ojoistenkatu 3 kaksi tyytyväisen oloista miestä istuu pihakeinussa.
– Ilma on kaunis, rauhallinen ja mukava asuinalue ja taloyhtiössä asiat ovat kunnossa. Niin, ja lomamatka tiedossa, niin mikäs tässä on ollessa, hymyilee Juha Rantala.
Rantala toimii asunto-osakeyhtiö Ojoistenkatu 1 hallituksen puheenjohtajana. Keinukaverina on puolestaan kokenut isännöitsijä Pertti Partanen, REIM Group.
– Ojoistenkatu 1 täyttää ensi vuonna 50 vuotta. Ihan niin kauan en ole ollut kiinteistön kanssa tekemisissä, mutta 21 vuotta kuitenkin, naurahtaa Partanen.

Kiinteistö on siis tuttu ja ennen kaikkea hyvin hoidettu. Osakkeiden omistajat asuvat itse talossa, mikä on Rantalan mukaan merkittävä asia.
– Asukkailla on luonnollisesti vahva motivaatio huolehtia kiinteistön asioista ja arvosta. Tilanne on nyt oikein hyvä, sillä suuret korjaus- ja kunnostustyöt on tehty, Rantala kertoo. Viime vuoden puolella JM-Putki Oy asensi kiinteistön lämmönjakokeskukseen uuden kaukolämmityslaitteiston.
– Pohdimme erilaisia energiaratkaisuja, mutta lopulta päätös jatkaa Loimuan kaukolämmön kanssa oli varsin selvä. Kaukolämpö on varma ja taloudellinen vaihtoehto, Rantala tiivistää.

Partanen puolestaan esittää seurantaraportin ja laskelman, jonka mukaan uusittu laitteisto laskee merkittävästi kulutusta. – Uusi tekniikka on huomattavasti tehokkaampaa. Lämmityksen energiankulutus on pienentynyt noin yhdeksän prosenttia, ja lisäksi kaukolämmön perusmaksun määrittävä sopimusvesivirta on laskenut. Partanen selvittää. – Muutokset kaukolämmön energia- ja perusmaksussa yhdessä säästävät vuositasolla asiakkaan menoja noin 5 500 euroa, lisää myyntipäällikkö Toni Nikkanen, Loimua Oy:stä.

Loimua tarjoaa monipuolisesti palveluja kaukolämpöasiakkaille. As. Ojoistenkatu 1 ei tarvinnut uudistustöihin yhtiön ulkopuolista rahoitusta, mutta useat muut asiakkaat ovat ottaneet viime vuonna lanseeratun rahoituspalvelun kaukolämpölaitteistojen uusimiseen positiivisesti vastaan. – Loimuan rahoitusratkaisu on nyt
saatavilla taloyhtiöiden kaukolämmityslaitteistojen saneerausprojekteihin. Helppo ja vaivaton tapa uusia kaukolämmityslaitteisto, viiden vuoden edullinen ja kiinteähintainen rahoitusratkaisu ja laskutus tapahtuu tasaerälaskutuksena osana asiakkaan kuukausittaista kaukolämpölaskua, Nikkanen selvittää.

Loimua tekee vuosittain useita satoja lämpökatselmuksia asiakkailleen.
– Palvelu on maksuton ja lisätietoja siitä löytyy verkkosivuiltamme. Osoite on elenia.st.generax.io/lampokatselmus.