Netti kertoo, kuinka lämmität

”Lämmitysjärjestelmänne toimii hyvin, ja voitte huoletta nauttia lähellä tuotetusta, paikallisesta lämmöstä.”

Suurin piirtein näin voi uudistettu Elenia Aina -palvelu kertoa sinulle, jos lämmityslaitteenne toimii hyvin. Tilanne ei välttämättä ole näin, vaikka sisällä on lämpöä sopivasti ja olo tuntuu mukavalta. Anna netin kertoa, toimiiko lämmityslaitteenne ja ovatko säädöt kohdallaan vai pitäisikö asiaan puuttua ja sitä kautta säästää euroja.

Elenian sähköverkko- ja kaukolämpöasiakkaille on kulutusseurantapalvelu ollut saatavilla jo vuosia, mutta palvelua kehitetään jatkuvasti. Keväällä palvelu sai uuden ulkoasun ja uusia ominaisuuksia sekä nimen Elenia Aina. Palvelun käyttämisen helppoutta on kehitetty, ja samasta paikasta saakin näkyville tiedot useista käyttöpaikoista niin sähkön, kaukolämmön kuin maakaasunkin osalta. Keväällä mahdollistettiin myös kaukolämmön kulutuksen tuntitasoinen seuranta, jolloin etänä luettavaa kulutustietoa voidaan hyödyntää entistä tehokkaammin ja paremmin.

Nyt syyskuussa Aina-palveluun tehtiin muutamia lisäuudistuksia. Valikoissa liikkumista ja tiedon löytämistä on helpotettu, mutta ehkä näkyvimpänä muutoksena on kaukolämpöveden jäähtyvyystiedon lisääminen. Se näytetään palvelussa hyvin selkeästi kulutuskirjeistä tuttua hymynaama-ikonia hyödyntäen.

jäähtyvyyskuvaKaukolämmön jäähtyvyys kertoo, kuinka hyvin lämmityslaitteistonne saa siirrettyä kaukolämpöputkia pitkin tuodun lämmön kiinteistönne lämmitykseen ja lämpimään käyttöveteen. Mikäli jäähtyvyys on huono, on syytä tutkia, mikä laitteistossa on vikana. Huono jäähtyvyys rasittaa ja kuluttaa lämmityslaitteistoa, joten sitäkin kautta hyvällä ylläpidolla voidaan selkeästi säästää rahaa.

Aina-palveluun on nyt myös betana tarjolla kulutustietojen sähköpostiraportointi. Sitä tullaan jatkossa kehittämään, jotta saamme tarjottua tämänkin ominaisuuden asiakkaillemme toiveiden mukaisena.

On hyvä muistaa myös Elenia Mukana -mobiilipalvelu, jolla sähkön kulutustietoja voi tarkastella erittäin helposti matkapuhelimella. Kaukolämmön kulutustiedot saadaan Mukana-palveluun vielä tämän syksyn aikana.

Tutustu kulutusseurannan Elenia Aina -palveluun www.elenia.fi/aina

Rahanarvoista hyötyä jäähtyvyyskilpailusta, ilmoittaudu mukaan www.elenia.fi/jaahtyvyys

Tero Holappa