Nainen istuu nojatuolissa ja juo kahvia

Miksi valita kaukolämpö?

Kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto. Toimintavarma kaukolämpö tarjoaa huolettomuutta ja lämpöä elämääsi. Loimuan kaukolämpö on ympäristöystävällinen valinta, sillä me olemme edelläkävijöitä uusiutuvan energian käytössä.

Kaukolämmön edut:

Toimintavarma ja tasalaatuinen

Me huolehdimme puolestasi joka hetki, että kotisi on lämmin. Meillä on 24/7 ympäri vuoden toimiva vikapäivystys sekä 99,9% jakeluvarmuus. Me huolehdimme järjestelmien ylläpidosta ja lämmöntoimituksesta. Helppoa, eikö?

Huoleton

Kaukolämpö on kehitetty kylmän ilmastomme vaativiin olosuhteisiin. Kaukolämmityksellä lämmität vaivattomasti ja luotettavasti sekä kodin että lämpimän käyttöveden. Loimuan kaukolämmöllä nukut yösi huolettomasti kovemmillakin pakkasilla. Sitä on saatavilla kaikkina vuoden- ja vuorokaudenaikoina, oli sitten joulu tai juhannus.

Palveluna tuotettua

Kaukolämpö on aina 100% palveluna tuotettua. Meidän tehtävänämme on huolehtia, huoltaa ja opastaa. Autamme asiakasta laitteiston käytössä, annamme vinkkejä energiatehokkuuteen ja lämmönkulutuksen seurantaan.

Ympäristöystävällinen

Kaukolämpö lämmitysmuoto, joka vähentää paikallisia päästöjä. Ympäristövastuullisuus on ohjannut Loimuan toimintaa jo vuosia. Seuraava päätavoite on 100 % hiilineutraali kaukolämmöntuotanto vuoteen 2030 mennessä.

Uusiutuvaa lämpöä

Kaukolämmön tuotantomme nojaa pääasiallisesti kotimaisten uusiutuvien energialähteiden, kuten metsähakkeen, käyttöön. Lisäksi hyödynnämme kaukolämpöverkoissamme monipuolisesti yhteistyökumppaniemme eri prosesseissa syntyvää hukkalämpöä. Uusiutuvat energialähteet, lyhyet kuljetusmatkat ja järkevä logistiikka jättävät ympäristöön kevyen hiilijalanjäljen.

Alhaiset huolto- ja ylläpitokustannukset

Esimerkiksi kaukolämpölaitteisto vie vain vähän tilaa, koska polttoainevarastoja, lämpökattiloita ja savupiippuja ei tarvita. Kaukolämpölaitteiston tekninen käyttöikä on noin 20-25 vuotta. Kaukolämpölaitteisto on yksinkertainen ja pitkäikäinen sekä huoltotarve vähäinen.

Maltilliset lämmityskustannukset

Suomessa lämmittäminen haukkaa ison osan talouksien rahoista ja energiaa kuluu paljon. Kotimaisen uusiutuvan energian käyttö ja hukkalämmön hyödyntäminen vakauttaa Loimuan kaukolämmön hintakehitystä. Kaukolämpöasiakkaana maksat vaivattomasta ja huolettomasta lämmityksestä. Kaukolämmössä et maksa pelkästään lämmöstä, vaan myös siitä, että joku muu huolehtii lämmityksestä 24/7 ja voit itse keskittyä muihin sinulle tärkeisiin asioihin.