Vanajan voimalaitos.

Merkityksellistä työtä kautta vuosikymmenten

Vanajan voimalaitos täytti tänä vuonna kunniakkaat 80 vuotta. Olemme juhlavuonna järjestäneet asiakkaillemme ja tärkeille yhteistyökumppaneillemme juhlia, tehneet historiavideoita, kutsuneet mediaa tutustumaan voimalaitokseen ja järjestäneet taidekilpailun Hämeenlinnan alakoulujen luokille.

Juhlavuoden järjestäminen antoi minulle mahdollisuuden paneutua tämän yrityksemme suurimman tuotantoyksikön ja voimalaitoksen historiaan. Eikä ainoastaan voimalaitoksen, vaan myös koko voimalaitoksen alueen hyvinkin vilkkaaseen elämään ja siellä työtä tehneiden arkeen. Erityisesti vinkkaan tutustumaan oheiseen videoon elämästä voimalaitoksen alueella: https://www.youtube.com/watch?v=WuOGgCMr9gs

Vaikka voimalaitos on nykyisin moderni lämmöntuotantolaitos, henkii sen rakennus edelleen historiaa vaikkapa sisäänkäynnin Imatran voima -kyltteineen ja kokoustilana toimivine Vanhoine valvomoineen. Sen käytäviä kulkiessa olenkin usein pohtinut sitä, miten suuri merkitys voimalaitoksella on ollut sen koko historian ajan toimialueelleen ja jopa koko Suomelle mm. sodan aikana. Lämpö ja sähkö kun ovat ihmisten sujuvan ja mukavan elämisen edellytyksiä.

Juhlavuonna halusimme tuoda myös paremmin hämeenlinnalaisten tietoisuuteen sen mistä heidän kaukolämpönsä tulee ja miten se tehdään. Asiakaspäivän saama suuri suosio osoitti, että asia kaupunkilaisia kiinnostaa.

Tuotamme lämpöä huolella, jotta asiakkaamme voivat nauttia siitä huoletta. Tällä ajatuksella teemme työtämme tänä päivänäkin voimalaitoksella ja koko yrityksessämme. Tavoitteena se, että historiallinen Vanaja jatkaa Hämeenlinnan lämmittämistä pitkälle tulevaisuuteen, aina uusimmalla tekniikalla ja vähäisin päästöin.