Loimua toimii Lindströmin palvelukeskuksen O&M-palveluiden tuottajana

Lindströmin Hämeenlinnan palvelukeskus on ollut pitkään Loimuan maakaasuasiakas. Palvelukeskus on yksi Lindströmin suurimmista ja monipuolisimmista palvelukeskuksista Suomessa. Palvelukeskus käyttää prosesseissaan höyryä, joka tuotetaan kahdella maakaasukäyttöisellä kattilalla. Yhteistyö Loimuan kanssa on nyt laajentunut myös laitteiston käyttö- ja kunnossapitopalveluun.

Lindströmin Hämeenlinnan palvelukeskuksessa pestään ja huolletaan työvaatteita, teollisuuspyyhkeitä, puuvillapyyhkeitä ja puhdastilatekstiilejä keskimäärin viisi miljoonaa kiloa vuodessa. Palvelukeskuksessa työskentelee noin 175 henkilöä.

Yhteistyö Loimuan kanssa on nyt laajentunut maakaasutoimituksen lisäksi koskemaan myös käyttö- ja kunnossapitopalveluita. Loimua vastaa muun muassa Lindströmin kattilalaitoksen kunnossapidosta, käyttötarkkailusta, varallaolotoiminnoista ja käytönvalvonnasta. Yhteistyö Lindströmin kanssa tämän palvelun osalta alkoi tänä vuonna. Aiemman palvelutuottajan osalta yhteistyö loppui eläköitymisen vuoksi, eikä riittävän laadukasta vaihtoehtoa onnistuttu järjestämään tilalle. Tästä johtuen Lindström päätti kilpailuttaa kattilalaitoksen ja käyttöputkiston O&M-palvelun. Loimua todettiin luotettavaksi ja ammattitaitoiseksi toimijaksi osaamisensa ja resurssiensa puolesta. Lisäksi pitkäaikaisen kehittämisen näkökulma toi lisävarmuutta valintaa tehtäessä.

”Tähän mennessä olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Loimuan kanssa. On hienoa, että Loimua on nostanut esille myös kehityskohteita, joiden avulla voimme mahdollisesti kehittää toimintaamme vielä paremmaksi, vastuullisemmaksi ja asiakaslähtöisemmäksi,” sanoo Lindströmin Suomen maajohtaja Pasi Saarinen.

Lindström on kokenut, että Loimuan vahvuus kokonaisvaltaisten energiapalveluiden tuottajana on sen vankka kokemus energiatuotannon käyttö- ja kunnossapidosta, osaava henkilöstö ja vahva kokonaisresurssi. Lisäksi Loimuan vahvuudeksi tunnistettiin kehittävä, pitkäjänteinen, eteenpäin suuntaava yhteistyö asiakkaan kanssa.

”Kun valitsemme kumppaneita meille on ratkaisevaa, että myös kumppanimme ymmärtävät toimintaamme ja ennen kaikkea asiakkaidemme tarpeita. Uskon, että yhteistyössä Loimuan kanssa voimme mahdollistaa Hämeenlinnan palvelukeskuksemme jatkuvan ja pitkäjänteisen kehittämisen asiakkaidemme tarpeisiin,” summaa Saarinen.