Loimua ostaa Hauhon Lämpö Oy:n kaukolämpöliiketoiminnan

Hauhon taajaman kaukolämmön tuotanto ja jakelu siirtyy Loimualle. Loimua ja Hauhon Lämpö ovat allekirjoittaneet 15.7.2022 sopimuksen, jolla Loimua ostaa koko Hauhon Lämmön kaukolämpöliiketoiminnan.

Hauhon Lämpö Oy:n omistavat Ilosen Puutyö Ky ja Hämeenlinnan kaupunki. Nyt tehdyssä liiketoimintakaupassa yrityksen koko kaukolämpöliiketoiminta siirtyy Loimualle 1.10.2022 alkaen.

Myös asiakkaat siirtyvät Loimuan asiakkaiksi lokakuun alusta. Heille asennetaan uudet etäluettavat mittarit ja myös muut Loimuan tarjoamat palvelut tulevat asiakkaiden käyttöön. Asiakkailta muutos ei vaadi toimenpiteitä. Myöskään hinnoitteluun ei tule välittömiä kaupasta johtuvia muutoksia. Loimuan tavoitteena niin Hauholla kuin muuallakin on tarjota vakaata ja elinkaarikustannuksiltaan kilpailukykyistä lämpöä.

Hauhon kaukolämpöverkon myyntivolyymi on 6 GWh:ta vuodessa ja asiakkaita kaukolämmön parissa paikkakunnalla on 45. Lämmöntuotanto perustuu lähes 100%:isesti kotimaiseen, paikalliseen metsähakkeeseen.

”Loimua on merkittävä kaukolämpötoimija Kanta-Hämeen alueella. Hauhon kaukolämpötoiminnan siirtyminen Loimuan hoidettavaksi takaa verkon asiakkaille osaavan ja luotettavan kumppanin, joka pystyy kehittämään edelleen toimintaa ja tarjoamaan uusia palveluja nykyisille kaukolämpöasiakkaille. Toivotan Hauhon verkon asiakkaat lämpimästi tervetulleeksi Loimuan asiakkaiksi.”, toteaa Loimuan toimitusjohtaja Matti Tynjälä.

” Hauhon Lämpö Oy on toimittanut kaukolämpöä asiakkailleen 18 vuoden ajan. Loimualta löytyy alueen paras asiantuntemus ja hyvät mahdollisuudet toimittaa edelleen lämpöä kustannustehokkaasti nykyisessäkin muuttuvassa ympäristössä”, toteaa Hauhon Lämpö Oy:n toimitusjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen.

Lisätietoja:
Loimua Oy, toimitusjohtaja Matti Tynjälä, puh. 040 779 6258, matti.tynjala@elenia.st.generax.io
Hauhon Lämpö Oy, toimitusjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen, puh.  045 7731 4422, asiakaspalvelu@ilonen.fi