Töissä Loimuassa: Toni Nikkanen, liiketoimintapäällikkö

”Koulutukseltani olen kaupallisen alan tradenomi. Olen kotoisin Hämeenlinnasta ja asunut täällä suurimman osan elämästäni. Arvostan kotiseutuani, ja Loimua on merkittävä paikallinen energia-alan toimija.

Energiansaanti on tärkeää meille kaikille yksilöstä yhteiskuntatasolle. Lämmityksellä on iso merkitys ihmisten arkeen. Siksikin tuntuu mielekkäältä työskennellä lähialueen ihmisten, yritysten ja paikallisten päättäjien kanssa.

Työ ja asiakkaat painottuvat Kanta-Hämeen alueelle. Uusmyynnin lisäksi työnkuvassa korostuvat pitkät asiakkuussuhteet ja niiden jalostaminen. Myös asiakkuustyössä tarvitaan sitä yhteen hiileen puhaltamista. Asiakuudet ja kehitys -tiimissä on lisäkseni lämmitysteknistä osaamista, asiakkuusasiantuntijuutta, sopimus- ja laskutusteknistä osaamista ja tietojärjestelmäpuolen hallintaa.

Työ Loimualla on imaissut mukaansa. Oma arki täyttyy monipuolisesta asiakkuuksien hoidosta, erilaisista kehityshankkeista ja niiden valmisteluista sekä ja energia-alan tiedonvälityksestä. Uusia palveluita on tullut paljon, ja muutosvauhti aktivoi myös asiakkaita olemaan meihin päin yhteydessä.

Työssä kehittymisen kannalta on ollut tärkeää perehtyä kunnolla energia-alaan. Laadukas asiakastyö vaatii aktiivisuutta, suunnitelmallisuutta ja systemaattisuutta. Tarvitaan kykyä toimia erilaisten asiakkaiden kanssa ja rohkeaa ratkaisuhakuisuutta, jotta asiakkaiden tarpeet saadaan täytettyä.

Yksi mieleenpainuvimmista muistoista uralta on Vanajan voimalaitoksen 80 vuotisjuhlat Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Tilaisuudesta jäi lämmin ja hyvähenkinen muistijälki.

Lämpö ihmiseltä ihmiselle korostuu meillä arvoissa ja sitä samaa lämmintä ihmislähtöisyyttä haluan korostaa myös asiakkuustyössä.”