Pyykkinaru ulkona.

Lämpiäisikö kotisi vaalilupausvalikoimalla?

Tänä keväänä olemme jälleen voineet tutustua puolueiden monipuoliseen valikoimaan arvoja, tavoitteita ja tulevaisuuden polkuja. Hyvä, että näitä vaihtoehtoja on ja että me kansalaiset voimme vaalien kautta tehdä valintamme niiden välillä. Tälläkin kertaa jää nähtäväksi, kuinka valinnat ja lupaukset kohtaavat todellisuuden uudella hallituskaudella. Millainen tuntuma sinulla on: uskaltaisitko luottaa kotisi lämmityksen annettujen vaalilupausten varaan?

Lämmitys- ja energia-asioissakin on tarjolla vaihtoehtoja ja eri polkuja. Politiikkaa voi välillä paeta vaikka hyvän dekkarin pariin, mutta energiantarve on jatkuvaa ja jokapäiväistä. Siksi esimerkiksi kodissa olevan lämmön tai lämpimän veden saannin kanssa kannattaa olla erityisen huolellinen ja järkevä. Asia ei kuitenkaan ole, politiikan tavoin, ihan niin yksinkertainen ja helppo.

Lämpimän, kotoisan olon taustalla on muun muassa lämmityksen ja lämmityslaitteiston säädöt, laitteiden ikä ja ominaisuudet, seinien ja ikkunoiden tilanne, ilmanvaihto sekä ihmisten kokemukset. Lisäksi voidaan arvioida tarvetta tai mahdollisuutta viilennykselle, eri lämmönlähteille (kuten aurinko), ylimääräisen lämmön talteen otolle – tai jopa tekoälyn hyödyntämiselle. Näistä valinnoista ja tekijöistä ei varmasti soten kaltaista haastetta saa aikaan, mutta mahdollisuus harmaille hiuksille on todellinen.

Järkevän energiankäytön nimissä olemme Elenialla kehittäneet ratkaisuja ja palveluja asiakkaidemme arjen helpottamiseksi. Olemme laajentaneet osaamistamme monipuolisesti ja voimme auttaa ylläpitämään tai löytämään energiatehokkaat ja erityisesti luotettavat ratkaisut arkeen – nyt ja tulevaisuudessa. Se ei onnistuisi ilman riittävää ratkaisuvalikoimaa, jota olemme rakentaneet voidaksemme palvella teitä  paremmin. Kehittyvästä tarjonnastamme voit lukea tarkemmin Lämpöluotsi -sivuiltamme www.elenia.fi/lampoluotsi

Energistä kevään jatkoa ja tulevaa kesää!