Kaverukset.

Koronan keskellä kesätöihin

Koronavirus on tänä vuonna muuttanut monien nuorten kesätyösuunnitelmia. Me Loimuassa pystymme onneksi ottamaan kesätyöläiset normaalisti vastaan, sillä kriittisellä alalla työt jatkuvat normaalisti, turvatoimet huomioiden. Mutta miten olemme toteuttaneet kesätyöntekijöiden perehdyttämisen tässä tilanteessa?

Meille Loimuassa henkilöstön työhyvinvointi on tärkeää. Teetämme vuosittain henkilöstötutkimuksen, jonka tulosten perusteella teemme systemaattista kehittämistyötä henkilöstön viihtymisen edistämiseksi. Henkilöstön työhyvinvoinnista huolehtiminen alkaa jo siinä vaiheessa, kun uusi henkilö aloittaa työt meillä. Perehdyttämiseen kannattaa panostaa, sillä se antaa hyvät valmiudet loimuavaan uraan.

Tällä hetkellä meille on ajankohtaista kesätyöntekijöiden perehdyttäminen. Monelta nuorelta varmasti tänä vuonna peruuntui kesätyöt koronaviruksen vuoksi, mutta me pystymme onneksi ottamaan kesätyöntekijät normaalisti vastaan. Kriittisellä alalla työskennellessä työnteko jatkuu poikkeusoloista huolimatta, joskin turvatoimet huomioiden. Koronakriisi luo kuitenkin omat haasteensa perehdyttämiseen.

Esimiehet ja muu työyhteisö tiiviisti mukana perehdyttämisessä

Meillä ensimmäiset kesätyöntekijät ovat jo päässeet alkuun. Henkilöstöpäällikkömme Virpi Suomalainen kertoo perehdyttämisen lähteneen poikkeusoloissa hyvin käyntiin. ”Esimiehet ja kollegat ovat tiiviisti mukana, kun kesätyöntekijät perehtyvät ensimmäisinä viikkoina yhtiöön, työkavereihin, työtehtäviin, toimintaohjeisiin ja IT järjestelmiin. Meillä on myös työyhteisökulttuuri, jossa kaikilta voi pyytää avoimesti apua ja neuvoa lähes asiassa kuin asiassa. Osa kesäharjoittelijoista on myös tuttuja kasvoja, joka kertoo siitä, että kesätyöpaikka on koettu viihtyisäksi. Toki korona tuo omat vaikutuksensa perehdytykseen ja sen suunnitteluun.” Virpi kertoo.  

Perehdytystä kasvotusten sekä etätyövälineillä

Yksi meillä jo aloittaneista kesätyöntekijöistä on energia- ja ympäristötekniikan insinööriopiskelija Lauri Kivinen. Hän työskentelee tekniikkatiimissä Hämeenlinnan Innoparkin toimistolla ja hänen työtehtäviinsä kuuluu mm. puupolttoaineterminaalien inventointi sekä kuljetusvälinetietojen kerääminen ja päivittäminen Once -järjestelmään. ”Aloitin työt hyvin ja odottavaisin mielin. Vallitseva koronatilanne on varmasti outo kaikille, mutta se ei ole mielestäni vaikuttanut perehdytyksen laatuun mitenkään. Apua on saanut aina, kun sitä on tarvinnut, joka on tärkeää. Perehdytystä olen saanut välillä toimistolla, mutta suurimmaksi osaksi Karoliina on neuvonut minua Teamsin kautta”, Lauri kommentoi kesätöidensä alkua.

Laurin päävastuullisena perehdyttäjänä toimii polttoainehankintapäällikkömme Karoliina Kärkäs. Hänen mielestään perehdyttäminen on sujunut yllättävän hyvin, etätyöolosuhteista huolimatta. ”Ensimmäiset kaksi päivää perehdytimme kasvotusten toimistolla ja sen jälkeen itse työtehtäviin perehdyttäminen on toteutunut pääasiallisesti Teamsilla. Teamsin avulla on helppoa perehdyttää esim. jakamalla näyttö ja opastamalla eri järjestelmien käyttöä sitä kautta. Olemme Laurin kanssa tavanneet myös ulkotiloissa polttoaineterminaalilla ja kävimme siellä läpi asioita. Onhan se mukavampaa kasvotusten, kun siinä tutustuu toiseen nopeammin, mutta onnistuu se poikkeusoloissa näinkin! Olemme päivittäin yhteydessä usein eri tavoin ja matalalla kynnyksellä”, Karoliina kommentoi.

Laurin lisäksi meillä on jo aloittanut useampikin kesätyöntekijä ja kokonaisuudessaan meille on tulossa tänä kesänä liki 15 kesätyöntekijää. Heistä osaan tulette varmasti törmäämään kesän aikana myös somekanavillamme, joten laittakaahan seurantaan myös meidän sosiaalisen median kanavat!

Loimua on mukana Vastuullinen kesäduuni 2020 -kampanjassa!