mies hitsaa kaukolämpöputkea työmaalla

Kaukolämpöverkostomme rakennus- ja korjaustyöt kesän aikana

Kaukolämmön toimintavarmuuden ja verkoston energiatehokkuuden takaamiseksi huollamme ja uusimme kaukolämpöverkkoa ennakoivan suunnitelman mukaisesti. Lisäksi tänä kesänä laajennamme kaukolämpöverkkoa usealla paikkakunnalla.

Kaukolämpöverkon rakennustöitä tehdään pääasiassa sulan maan aikana. Työt aiheuttavat ajoittain kaukolämmön jakelukeskeytyksiä alueilla. Keskeytyksistä ilmoitamme erikseen asiakkaillemme.

Hämeenlinnassa kesän aikana tehdään kahta suurempaa verkoston saneeraus- ja rakennushanketta. Hämeentien kaukolämpölinjaa korjataan uuteen samalla kun kaupunki peruskorjaa tietä. Työmme etenee kadun saneerauksen aikataulun mukaisesti, ja sen arvioitu valmistuminen on ensi syksynä.

Aleksis Kiven kadulla välillä Kreetankuja – Varastokatu rakennetaan uutta linjaa Moreenin alueelle. Tällä työllä Moreenin alue liitetään Hämeenlinnan kaukolämpöverkkoon. Rakennettavan yhdyslinjan pituus on n. 2 km. Työ alkaa huhtikuun lopulla ja kestää marraskuulle. Työ alueella tehdään pääasiassa kevyen liikenteen väylällä, jolloin työt rajoittavat sen käyttöä. Aleksis Kiven kadulle tulee myös työmaaliikennettä. Työ etenee vaiheittain 200-300 m kerrallaan, ja kunkin vaiheen jälkeen liikenne palautetaan normaaliksi kyseiselle alueelle.

Lisäksi kesän aikana tehdään myös muita verkoston korjaustöitä ympäri kaupunkia, mm. Kasarmikadulla tehdään kaivoremonttia, Ahveniston uuden sairaalan alueelle rakennetaan kaukojäähdytyslinjaa ja Vanhan Pappilantien maakaasuputkea siirretään rakennettavan kevyenliikenteen väylän tieltä.

Toijalassa rakennetaan myös uutta linjaa Rautalan alueelle. Rakennustöitä tehdään huhtikuusta lokakuulle Hallamäentiellä, Hämeentiellä, Rautalantiellä, Jokiniementiellä ja Matinpuiston tiellä. Täälläkin työ etenee vaiheittain 200 -300 m kerrallaan vaikuttaen kyseisen alueen liikennejärjestelyihin.

Heinolassa kaukolämpölinjan korjaustöitä tehdään Vuorikadulla kesä-heinäkuun aikana. Vuorikatu 15-21 välisellä alueella tehtävät työt aiheuttavat poikkeavia liikennejärjestelyitä.

Jyväskylässä tehdään myös uutta sekä korjataan vanhaa. Palokassa rakennetaan uutta liittymää Jokelanrantaan ja Pappilanvuorella tehdään verkon saneeraustöitä. Vaajakoskella korjataan linjaa Lepolanperällä ja Urheilutiellä.  Näiden töiden kesto vaihtelee 3 viikosta pariin kuukauteen kesän aikana. Työt aiheuttavat jonkin verran liikennejärjestelyitä alueella.

Oulaisissa aloitetaan uuden linjan rakentaminen Kivisenkankaalle. Työ on tällä hetkellä vielä luvitusvaiheessa, mutta tavoitteena on työn valmistuminen ennen seuraavaa lämmityskautta. Rakentaminen tulee tapahtumaan vaiheittain alkaen Oulaskankaan varalaitoksen takaa, sillan kautta ja liikenneaseman takaa kohti Kivisenkangasta.