Lämmönjakokeskus kerrostalossa

Milloin kaukolämpölaitteisto kannattaa uusia?

Kaukolämpölaitteisto vie vähän tilaa ja yksinkertainen laitteisto kestää myös pitkään, vaatien vain vähän huoltoa. Ikuisia eivät kuitenkaan laitteistot ole, kaukolämpölaitteiston tekninen käyttöikä on noin 20-25 vuotta.

Kun laitteisto alkaa olemaan teknisen käyttöikänsä päässä, niin vanhan kaukolämpölaitteiston uusiminen kannattaa suorittaa ennakoidusti ja suunnitelmallisesti hyvissä ajoin ennen mahdollisia ongelmatilanteita.

Me tarjoamme asiakkaillemme kaukolämpölaitteiston uusimisen avaimet käteen -palveluna. Saat meiltä helposti ja nopeasti kokonaistoimituksen, jonka avulla varmistat suunnitelmallisen ja onnistuneen projektin. Laitteiston rahoitukseen saat meiltä viiden vuoden korottaman ja kiinteähintaisen sopimuksen. Palvelu on saavuttanut asiakaskunnassamme vankan suosio ja jo toistasataa kerros- ja rivitaloa on jo uusinut laitteistonsa palvelumme avulla.

Lue lisää kaukolämpölaitteiston uusimisesta

Kaukolämmön edut

Kaukolämmön merkittäviä etuja asiakkaalle ovat huolettomuus, helppokäyttöisyys ja toimitusvarmuus. Kaukolämpö on palveluna tuotettua lämmitystä 24/7. Me Loimuassa vastaamme lämmön tuotannosta ja jakelun toimivuudesta kaikissa tilanteissa. Asiakkaan huolehdittavaksi jää ainoastaan kaukolämpölaitteisto, joka jakaa tätä lämpöä kiinteistöön.

Me Loimuassa olemme tukemassa asiakkaita myös kaukolämpölaitteistoon liittyvissä asioissa. Tarjoamme kaikille kaukolämpöasiakkaillemme maksuttomana lisäpalveluna lämmönjakohuonekatselmuksen. Siinä suoritamme kiinteistössäsi yhdessä sovittuna ajankohtana katselmuksen, jossa asiantuntija käy läpi lämmityslaitteet ja niiden toimintakunnon. Katselmuksessa saat ammattilaisen kuntoarvion kiinteistösi lämmönjakolaitteiden kunnosta ja mahdolliset toimenpidesuositukset.

Mitä hyötyä kaukolämpölaitteiston uusimisesta on?

Analysoimme parikymmentä kerros- ja rivitaloasiakastamme, jotka ovat uusineet laitteistonsa avaimet käteen -palveluna vuoden 2019 aikana, eli näiden talojen osalta on jo riittävästi tietoa laitteiston uusimisen vaikutuksista. Nykyaikaiset lämmönjakolaitteet toimivat energiatehokkaammin ja keskimäärin kaukolämmön käyttökustannukset laskivat noin 2000-3000 € / vuosi, eli uusi laitteisto toimii usein energiatehokkaammin verrattuna vanhaan laitteistoon. Elinkaarensa päässä olevan laitteiston uusimista ei siis kannata turhaan vitkutella.

Yhä useampi asiakkaamme on ottanut samanaikaisesti kaukolämpölaitteiston uusimisen kanssa käyttöön Lämpöluotsi valvomopalvelumme, jossa asiantuntijamme valvovat lämmityslaitteistoja jatkuvan etäyhteyden avulla ja reagoivat nopeasti mahdollisiin laitteiston vikatilanteisiin tai epäoptimaaliseen toimintaan. Palvelun avulla huolehditaan oikeanlaisesta toiminnasta ja se on helposti laajennettavissa mm. huoneistokohtaiseen olosuhdeseurantaan.

Energiatehokkuutta voidaan parantaa kaukolämpötaloissa tekemällä järkeviä, riskittömiä ja hallittuja toimenpiteitä – huolehtimalla hyvin lämmitysjärjestelmän perusasioista. Avaimet käteen -ja valvomopalvelujemme avulla olemme halunneet tehdä näiden toimenpiteiden toteuttamisen asiakkaillemme helpommaksi kuin koskaan.