Vesa Makela ja Hannu Wilkman.

Kaukolämpö on Riihikiinteistöjen valinta tuotanto- ja teollisuustiloihin: ”Huoletonta lämmitystä eikä pannuhuoneessa tarvitse juosta”

Hannu Wilkman ja Vesa Mäkelä ovat toiminnan miehiä. Kaksikko perusti Jyväskylässä laadukkaita betonisia tuotanto- ja teollisuuskiinteistöjä rakentavan Riihikiinteistöt Oy:n vuonna 2012 ja sen jälkeen rakennuksia on noussut yksi joka vuosi. Työmaita on ollut Jyväskylän lisäksi myös Jämsässä. Yrittäjät ovat itse tiiviisti rakennustöissä mukana. ”Keväällä 2019 käynnistimme uuden työmaan Jyväskylän Palokärjen teollisuusalueella Vilkkutie 3:ssa. Naapurissa oleva Vilkkutie 5:n 1 800 neliömetrin kiinteistö valmistui viime vuonna”, Riihikiinteistöjen toimitusjohtaja Hannu Wilkman kertoo.

Seitsemän ja puoli metriä korkeassa rakennuksessa riittää lämmitettäviä kuutioita, joten lämmitysratkaisun valinnalla oli väliä. Riihikiinteistöjen valinta oli Loimuan kaukolämpö. ”Tällaisessa kiinteistössä kaukolämpö on ylivoimaisesti järkevin. Päätöksessä vaikuttivat hinta ja toimitusvarmuus, mutta myös huolettomuus. Koska kiinteistössä on osakkaana useita yrityksiä, on lämmittämisen helppous tärkeää. Nyt kaikki voivat keskittyä omaan tekemiseensä, kun lämmitys hoituu itsestään eikä kenenkään tarvitse juosta pannuhuoneessa”, Wilkman huomauttaa.

”Päätöksessä painoi myös liittymishinta, joka Loimualla oli todella kilpailukykyinen. Kaikki toimi saumattomasti myös rakentamisvaiheessa. Tarvittavat osat ja tarvikkeet tulivat sovitusti juuri silloin, kun niitä tarvittiin. Loimua on aina ollut joustava ja heidän kanssaan on ollut helppo toimia”, hän jatkaa.
Vilkkutie 3:n jälkeen Riihikiinteistöt aikoo suunnata katseensa Etelä-Suomeen. Vilkkutie yhdessä on tosin vielä rakentamaton tontti.
”Jos saamme tontin itsellemme, niin todennäköisesti rakennamme Jyväskylään vielä yhden kiinteistön. Siinäkin lämmitysratkaisu olisi hyvin todennäköisesti kaukolämpö”, Wilkman uskoo.