Kaukolämmön hinnat nousevat marraskuussa – korotus poikkeuksellinen

Energiamarkkinat ovat maailmantilanteen takia ennennäkemättömässä myllerryksessä, joka vaikuttaa myös Loimuan toimintaympäristöön. Kaukolämmön hinta nousee 1.11.2022 alkaen. Hintojen korotuksen taustalla on tilanteesta aiheutunut lämmöntuotannon kustannustason poikkeuksellinen ja huomattava nousu. Muutoksen vaikutus Loimuan kaukolämmön kokonaishintaan on keskimäärin 18 %, painottuen energiamaksuun. Korotuksen vaikutus vaihtelee asiakas- ja kiinteistökohtaisesti. Tyypillisessä omakotitalossa korotuksen vaikutus on 30-40 eur/kk, rivi- ja kerrostalossa 10-20 eur/kk/huoneisto.

Loimuan kaukolämmön tuotanto perustuu suurimmaksi osaksi kotimaiseen, uusiutuvaan energiaan. Kotimaiseen puuenergiaan kohdistuu nyt poikkeuksellisen suuri kysyntä, mikä on nostanut sen hintaa merkittävästi tulevalle lämmityskaudelle. Lisäksi sähkön ja täydentävien polttoaineiden, maakaasun ja öljyn, hinnat ovat nousseet moninkertaisiksi. Hintoihin vaikuttaa myös muu yleinen kustannustason nousu, ja verkostomme sekä laitostemme kunnossapitotöiden kohonneet kustannukset. 

Hinnankorotus on asiakkaillemme kokoluokaltaan hyvin poikkeuksellinen, mutta silti selvästi pienempi verrattuna monien muiden lämmitysmuotojen viimeaikaiseen hintakehitykseen.  Kaukolämmön toimituksen turvaamme kotimaisen puuenergian käytön, omien polttoainevarastojemme sekä teollisten kumppaniemme hukkalämpöjen avulla.


* Perustuen sähköenergian osalta kiinteähintaisten sähköenergiasopimusten tämänhetkiseen ja vuodentakaiseen hintaan