Jari Niskavaara.

Jyväskylän Palokan Kotipolun rivitaloyhtiöt valitsivat kaukolämmön: ”Toimitusvarmuus, huolettomuus ja maltilliset perustamiskustannukset ratkaisivat”

Jyväskylän Loistokodin yrittäjä Jari Niskavaara katsoo tyytyväisenä pian valmistuvaa rivitalotyömaataan. Loistokodin rakentama Palokan Kotipolku on neljän rivitaloyhtiön ja 34 asunnon kokonaisuus Jyväskylässä. Yhtiöistä viimeinen valmistuu kesällä 2019.

Jatkokin alueella on turvattu, sillä samaan aikaan Haukkamäenkujan toisella puolella kaataa metsäkone puita uudelta rivitalotontilta, missä rakentaminen alkaa pian.
”Loistokoti on 15 vuotta toiminut, vuonna 1989 perustamani Jyväskylän Kattourakointi Oy:n aputoiminimi. Alussa teimme paritaloja, mutta pian keskityimme rivitalojen rakentamiseen. Meiltä valmistuu vuosittain keskimäärin 10–12 asuntoa. Enemmänkin voisi tehdä, mutta haluamme varmistaa, että rakentamisen laatu pysyy korkeana”, Niskavaara toteaa.

Keskeinen osa laadukasta rakentamista on talojen lämmitysratkaisu. Kotipolun kaikissa neljässä kiinteistössä on kaukolämpö, jonka Loimua toimittaa. Lämmitysratkaisua mietittäessä vaihtoehtona oli myös maalämpö, mutta kaukolämpö vei selkeän voiton.
”Kaukolämmön valtteja ovat toimitusvarmuus, huolettomuus ja maltilliset perustamiskustannukset. Kaukolämpöverkon putkenpää oli ihan vieressä, joten lämmitysratkaisu oli helppo tehdä. Kaukolämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys on lyömätön yhdistelmä sekä kustannusten että asumisviihtyvyyden kannalta”, Niskavaara sanoo.

”Meillä on pitkä kokemus Loimuan kaukolämpöasiakkaana. Kaikki on toiminut saumattomasti, asioista pystytään sopimaan ja lämpöä on aina riittänyt”, hän jatkaa.
Kaikissa Kotipolun rivitaloissa on asuntokohtainen energian mittaus. Se on Niskavaaran mukaan paras ratkaisu paitsi ympäristön, myös asukkaiden itsensä kannalta.
”Kukin rivitaloyhtiön osakas maksaa omasta energiankulutuksestaan. Tämä pistää jokaisen miettimään asumistottumuksiaan ja kannustaa säästämään”, hän muistuttaa.