As Oy Olavintalo sisäpiha

Huolettomasta kaukolämmöstä nauttiminen jatkuu Olavintalossa vaivattomalla kaukolämpölaitteiston vaihdolla

Kaukolämpö kokemuksia – Taloyhtiön asiakastarina

Toimintavarmuutta, laatua, nopeaa reagointia. Näitä kaikkia hämeenlinnalainen taloyhtiö As Oy Olavintalo sai hankittuaan kaukolämpölaitteiston Loimuan avaimet käteen -palveluna.

Kaukolämpölaitteiston vaihtaminen uuteen sen käyttöiän tullessa päähänsä onnistuu helposti ja vaivattomasti Loimuan kokonaispalvelun avulla. Palvelun hankintaan päätyi myös taloyhtiö As Oy Hämeenlinnan Olavintalo. Tämä vuonna 2000 valmistunut pienkerrostalo, joka sijaitsee Tampereentiellä aivan lähellä Hämeen linnaa, on ollut aina huolellinen taloyhtiön kunnossapitoon liittyen. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan Olli Saurin mukaan sijainti keskellä historiallista kulttuuriympäristöä myös velvoittaa tähän. Taloyhtiöllä on säännöllisesti päivitetty strategia ja kunnossapitoa tehdään vuosittaisilla tarveselvityksillä.

Olavintalon alkuperäisen kaukolämpölaitteiston kuntoa alettiin seurata tarkemmin 2010-luvun aikana. Sille tehtiin kuntokatselmuksia ja laitteiston käyttöiän lähestyessä mietittiin samalla myös muita vaihtoehtoisia lämmitysmuotoja kaukolämmön tilalle. Taloyhtiö kuitenkin päätti jäädä tuttuun lämmitysmuotoon. Päätöksessä auttoi Loimuan tarjoama palvelu kaukolämpölaitteiston uusintaan ns. avaimet käteen -palveluna. Laitteiston vaihdolla ja sen uudella tekniikalla haluttiin varmistua lämmityksen toimintavarmuudesta jatkossakin.

”Laitteiston vaihto oli helppo. Meidän ei tarvinnut ottaa lainaa eikä ryhtyä ylimääräisiin kiemuroihin, koska lämmönvaihdin maksetaan viidessä vuodessa annuiteetein osana kaukolämpölaskua”, toteaa Sauri, ja jatkaa:” Ei tarvinnut myöskään ryhtyä esimerkiksi maalämmön edellyttämiin mittaviin kaivuu- ja muutostöihin. Meidän ei tarvinnut näin ollen hypätä tuntemattomaan, vaan saimme pysyä vanhassa tutussa lämmityksessä.”

As Oy Olavintalo julkisivu
As Oy Olavintalo sijaitsee aivan Hämeen linnaa vastapäätä

Kaukolämpölaitteiston lisäksi Olavintalon taloyhtiöön asennettiin samalla myös Lämpöluotsi Valvomo -palvelu. Etävalvontavalmius oli otettu huomioon jo laitteiston valinnassa. Valvomon mahdollistamalla etävalvonnalla haluttiin lisätä toimintavarmuutta ja saatiin lisäksi kylkiäisenä reaaliaikaisuutta ja asiantuntijoiden nopeaa reagointia.

”Taloyhtiö on saanut uuden tehokkaamman kaukolämpölaitteiston myötä odotettuja säästöjä lämmityskustannuksiimme. Näitä tuo jatkossa mukanaan myös etävalvonnan nopea reagointi ongelmiin, koska näin voidaan estää ongelmien laajeneminen isommiksi ja työläämmiksi”, summasi Sauri hankintojen hyötyjä.