Hämeenlinnassa kokoonnuttiin energiailtaan

Järjestimme jo perinteeksi muodostuneen energiaillan taloyhtiöiden hallituspäättäjille Hämeenlinnan Raatihuoneella tiistaina 13.12.2016.

kynttilat_300Juhlavaan tilaan saapui noin 70 hallituspäättäjää, ja kun Hämeenlinnan torilla samanaikaisesti järjestetty Joulumarkkinoiden Iltatori näytti keräävän hyvin väkeä, oli Hämeenlinnan ytimessä kerrankin ihan kunnon säpinää. 

Hallituspäättäjistä suurin osa oli hämeenlinnalaisista taloyhtiöistä, mutta saimme iloksemme paikalle osallistujia myös Lammilta ja Turengista. Meidän ohjelmassamme oli pääaiheena paikalliset biopolttoaineet, joita käytämme kaukolämmön tuotantoomme lähes 70 prosenttia. Aiheesta esitelmöi ansiokkaasti polttoainehankintapäällikkömme Karoliina Kärkäs. Tämä osuus kiinnosti kovasti ja osallistujat esittivät aktiivisesti kysymyksiä. Lisätietoja kaivattiin muun muassa siitä, miten puupolttoainetta riittää, kun sen käytön määrät ovat kasvamassa. Ja vastauksena voidaan todeta, että puuta kyllä riittää lähitulevaisuudessa kaikille käyttäjille.

Asiakkuus- ja kehitysjohtajamme Tero Holappa loi ajankohtaiskatsauksen energiamarkkinoille, jossa hän kertoi muun muassa uuden ilmasto- ja energiastrategian tavoitteista. Minun, Harri Eerolan sekä Kantaputken hallituksen puheenjohtajan Petri Hämäläisen esitykset puolestaan käsittelivät energiatehokuutta parantavia hybridilämmitysratkaisuja. Kaikista näistä esityksistä haluaisin nostaa esiin yhden olennaisen näkökulman – ollaan kiinteistössä tekemässä mitä energiatehokkuutta parantavia ratkaisuja tahansa, on erittäin tärkeää ensin selvittää, että perusasiat ovat varmasti kunnossa: ymmärretään nykytila sekä järjestelmien käyttö ja säädöt kuten myös järjestelmien ja kiinteistöjen kunto, huolto ja asukkaiden käyttötottumukset.

Vieraat olivat tällä kertaa erittäin aktiivisia, ja erityisesti Karoliinan esitys herätti paljon hyvää keskustelua sekä kommentointia. Saimmekin tilaisuuden päätteeksi runsaasti positiivista palautetta hyvin laaditusta ohjelmasta. Kotimaiset, paikalliset polttoaineet sekä lämmön talteenotto ja aurinkoenergia kaukolämmön kumppanina olivat selkeästi kohderyhmää kiinnostavia teemoja. Myös Raatihuoneen tarjoilu oli jälleen kerran kohdallaan. Tosin jatkossa meidän pitää varmistaa, että kahvit ovat saatavilla riittävän ajoissa. Yleensä Hämeessä ollaan hitaita, mutta tällä kertaa suurin osa vieraista oli jo saapunut Raatihuoneelle 20-30 minuuttia ennen tilaisuuden ilmoitettua alkamisajankohtaa. Tuntui kivalta, että tilaisuutemme kiinnosti kovasti.

Lämmin kiitos kaikille energiailtaan osallistuneille! Ja tunnelmallista joulun aikaa sekä valoisaa uutta vuotta kaikille blogimme lukijoille koko kirjoittajatiimimme puolesta!

Toni Nikkanen