Hämeenlinnan kaupunginkirjasto luottaa Lämpöluotsi Valvomoon

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto on Hämeenlinnan keskustassa toimiva kaupungin pääkirjasto. Kiinteistö on rakennettu vuonna 1985 ja peruskorjattu vuonna 2020. Kaupunki hankki kirjastoon Loimualta Lämpöluotsi Valvomo-palvelun, jonka avulla haettiin apua kiinteistöteknisten järjestelmien toiminnan seurantaan ja vikatilanteiden havaitsemiseksi.

Hämeenlinnan kaupungin energia-asiantuntija Jenni Ukkosen mukaan palvelu on toiminut hyvin. Etäseurantoja on tehty säännöllisesti ja yhteydenpito on ollut aktiivista Loimuan suunnalta. Toimenpiteitä on viety tarvittaessa itsenäisesti Loimuan asiantuntijoiden puolesta suoraan huollolle, jolloin kaupungin henkilökunnan oman ajankäytön on voinut kohdistaa muihin asioihin.

” Lämpöluotsi Valvomo on parantanut kiinteistön toiminnanvarmistusta yleisesti ja sen avulla kohteesta on löytynyt peruskorjauksen jäljiltä jääneitä toiminnallisia ongelmia. Lämpöluotsi Valvomon -palvelun avulla voimme varmistua siitä, että asiaan puututaan, mikäli kiinteistötekniset järjestelmät eivät toimi oikeaoppisesti.”, toteaa Ukkonen palvelun höydyistä.

Valvomopalvelun vahvuutena Ukkonen mainitseekin aktiivisen toiminnan asiakkaan suuntaan. Automaatiografiikat on tehty Loimuan omaan portaaliin, joka on selkeä ja sieltä on saatavissa trendit mittauspisteistä myös pidemmältä ajanjaksolta.

Kaupunginkirjastoon on asennettu myös aurinkopaneelit, jotka on liitetty Valvomo-palveluun. Kirjaston yleisötiloihin on tehty näyttötaulu, joka havainnollistaa aurinkopaneelien tuotantoa ja sen ympäristöhyötyjä. Näyttötaulu on poikinut positiivisia kommentteja myös kirjaston kävijöiltä.

Kirjaston näyttötaulu kertoo ajantasaista tietoa aurinkopaneeleiden tuotannosta.

Jenni Ukkonen toteaa, että kiinteistöteknisten järjestelmien toiminnan varmistus on jatkuva prosessi, joka tukee kiinteistön energiatehokasta toimintaa. Tästä syystä Valvomo-palvelu onkin todettu kiinteistöissä tarpeelliseksi ja kaupunki tulee varmasti hyödyntämään tämän tyyppistä toimintaa jatkossakin isommassa mittakaavassa.