Energiakummit touhusivat teemaviikolla

Mitä saadaan, kun yhdistetään muutama toimistotyöhön tottunut lämpöläinen ja muutamakymmentä reipasta 1-6-vuotiasta touhulalaista? No tietenkin mahdottoman mukava yhteinen iltapäivä.

Energiakummit pääsivät mukaan energiseen tunnelmaan Hämeenlinnan Touhula Tarvasmäen ja Touhula Jukolan Liikuntapäiväkotien ja Elenia Lämmön ensimmäisellä yhteisellä teemaviikolla maaliskuun lopulla. Kummassakin Touhula-päiväkodissa hyödynnetään aurinkoenergiaa, jonka lisäksi Jukolan päiväkodin kiinteistö ja lämmin käyttövesi lämpiävät ympäristölle ystävällisellä kaukolämmöllä.

Kummikumppanuuden tavoitteena on edistää päiväkoti-ikäisten lasten energia- ja ympäristöasioiden tietoutta ja osaamista Hämeenlinnassa ja siihen teemaviikolla paneuduttiinkin leikin ja yhteisen puuhailun ohessa.

Teemaviikolla päiväkodit saivat käyttöönsä uudet näyttötaulut, joista lapset voivat seurata aurinkoenergian kertymistä heille mukavalla tavalla. Tauluista oli jo huomattu se, miten päiväkodin katolle asennetut aurinkopaneelit olivat tuottaneet maaliskuisen päivän aikana saman verran energiaa kuin mitä kuluu, kun käytetään mikroaaltouunia 33 kertaa. Lapset saivat teemaviikkoa varten myös puuhavihkot ja kotitehtäväkortit, joissa seikkailevat Elenia Lämmön energiaotukset pingviini ja koala.
IMG_1091_lowres_höyrykone

Polttoainehankintapäällikkömme Karoliinan kirjoittamasta näyteltävästä sadusta löytyi sopivia rooleja itse kullekin: metsänomistaja ja metsäkoneenkuljettaja, monta pitkää puuta sekä vielä useita erilaisia koneita. Erittäin mieluinen rooli olikin jyrisevä ja pörisevä metsäkone. Sillä aikaa kun yksi ryhmä paneutui puun matkaan metsästä energiaraaka-aineeksi, toiset lämmittelivät Annen ja Mervin vetämässä energiajumpassa. Tarvasmäen päiväkodissa päästiin myös pihalla ihmettelemään minikokoista Teron esittelemää höyrykonetta, joka tuotti lämpöä ja pyöritti sillä legoista rakennettua juoksupyörää.

Kaikista ihmeellisintä lapsista taisi olla lämpökamera ja nimenomaan se, kuinka kädestä jää seinään lämmin jälki, joka näkyy vielä hetken päästä lämpökamerallakin. Lämpökameraa lapsille esittelivät Harri ja Toni.

Meille aikuisille oli hauska hypätä hetkeksi mukaan päiväkotimaailmaan ja huomata, kuinka lapset kiinnostuvat teknisistä asioista aivan valtavasti.

Koko teemaviikosta jäi puuhailuihin osallistuneiden mieleen lämmin jälki.

Jaana Lamberg

Julkaisemme blogissamme kirjoituksia myös Vierailevilta kyniltä. Tällä kertaa kirjoittajana on Jaana, joka työskentelee meillä Elenia Lämmössä määräaikaisena viestintäasiantuntijana.