Ihmiset nostavat yhdessä kädet ilmaan.

Elenia Lämpö on nyt Loimua

Lämmitys- ja jäähdytysratkaisujen edelläkävijä Loimua Oy tuottaa kaukolämpöä ja myy sekä jakelee kaukolämpöä ja maakaasua. Yritys toimi aiemmin Elenia-konsernin tytäryhtiönä, Elenia Lämpö Oy:nä. Elenia myi kesällä 2019 kaukolämpöliiketoimintansa, ja uusi yritys jatkaa toimintaansa tammikuussa 2020 nimellä Loimua Oy. Yritys työllistää 90 henkilöä, ja sillä on kaukolämpöverkkoa lähes 500 kilometriä ja 85 000 loppuasiakasta.

Suomessa paikallisesti toimiva Loimua tarjoaa asiakkailleen räätälöitäviä lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja. Asiakkaina on sekä yrityksiä että kuluttajia. Loimuan toiminta-alueet ovat Kanta-Häme, Keski-Suomi, Pohjois-Pohjanmaa ja Heinola. Yrityksen juuret kaukolämpötoiminnassa ovat aina 1960-luvulta asti.

Elenia Oy myi kaukolämpöliiketoimintansa kesällä 2019 Aberdeen Standard Investmentsille, DIF Capital Partnersille ja LPPI Infrastructure Investments LP:lle ja myyty liiketoiminta toimii tammikuusta 2020 alkaen nimellä Loimua Oy.  Loimuan päätoimipaikka on Hämeenlinnassa.

”Jatkamme asiakkaidemme arvostamaa luotettavaa lämmön tuotantoa ja jakelua uudella nimellämme. Olemme palveleva lähikumppani myös jatkossa ja entistä selkeämmin paikallinen toimija.”, korostaa toimitusjohtaja Matti Tynjälä nimen vaihdosta.

Loimua on sitoutunut energiatehokkuussopimuksella järjestelmällisesti parantamaan energiatehokkuutta toiminnassaan niin lämmön tuotannon kuin jakeluverkostonkin osalta. Yrityksen hiilidioksidipäästöt ovat laskeneet viiden viime vuoden aikana 30 %. Yrityksen biopolttoaineiden osuus vuonna 2017 oli 70 % ja kaiken kaikkiaan polttoaineiden kotimaisuusaste 86 %. Lisäksi Loimua toimii usealla paikkakunnalla yhteistyössä eri teollisuuden toimijoiden kanssa ja hyödyntää näiden tuotannosta syntyvää lämpöä kaukolämpöverkostoonsa.

Loimuan tavoitteena on ilmastoneutraalin lämmön tuotannon lisääminen. Uudet laitosinvestoinnit kasvattavat entisestään uusiutuvien polttoaineiden osuutta sekä vähentävät CO2-päästöjä. Lisäksi yritys tarjoaa asiakkailleen uusia ratkaisuja, joilla edistetään energiansäästöä ja järkevää lämmön käyttöä mm. tekoälyä tai hybridiratkaisuja hyödyntäen.

Lisätietoja antaa:

Matti Tynjälä, toimitusjohtaja, Loimua Oy, matti.tynjala@elenia.st.generax.io, 040 779 6258

Loimua Oy tuottaa kaukolämpöä ja myy sekä jakelee kaukolämpöä ja maakaasua. Loimualla on 85 000 lämmitys- ja jäähdytyspalvelujen loppuasiakasta Kanta-Hämeessä, Keski-Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Heinolassa. Liiketoimintakaupan myötä Loimua aloitti toimintansa uudella nimellä tammikuussa 2020.www.elenia.st.generax.io